top of page

Rockfield Real Estate wint Gamechanger award voor Data-Analytics

Dit jaar reikte Bloxs Software tijdens de eerste dag op de PROVADA de Gamechanger awards uit. Op het innovatieplein PROVADA Future kwam in de categorie Data-Analytics Rockfield Real Estate als winnaar uit de bus. Rockfield Real Estate is een jong en dynamische vastgoed ontwikkelaar, investment manager en property manager. Als expert op het gebied van betaalbaar wonen in stedelijke omgevingen, richt Rockfield zich op een duurzame en fijne leef- en werk omgeving in Nederland. Op het gebied van data analytics is Rockfield vooruitstrevend en innovatief waardoor zij de terechte winnaar waren; aldus de jury.Data uit de gehele organisatie analyseren

De award wordt uitgereikt door Bas Janssen, accountmanager bij Bloxs Software. Volgens Bas Janssen was de award voor Rockfield meer dan verdiend. “Rockfield Real Estate en Bloxs werken al meerdere jaren samen en we ontwikkelen ons beiden razendsnel. Op het gebied van Data analytics blonken zij het afgelopen jaar uit! Rockfield weet als geen ander de data uit de gehele organisatie, diverse systemen en processen aan elkaar te verbinden. Met het inzicht dat ze zich verschaffen zijn ze beter in het rapporteren en voorspellen richting de investeringsfondsen, daarnaast gaat ook de kwaliteit richting huurders erop vooruit. Zelfs de informatie van bijvoorbeeld technische storingen in de huidige panden helpt hen bij keuzes voor toekomstige ontwikkelingen!”


Ontzettend hard gewerkt met het hele team

Moreno Monsanto, Director Concepts, bij Rockfield Real Estate, ontvangt samen met Sander van Essen en Thijs Barten met veel trots de award. “Het is een absolute erkenning voor het werk waar wij als team ontzettend hard voor hebben gewerkt. We zijn met een duidelijke visie aan de gang gegaan en hebben meerdere BI-specialisten opgeleid. Startend bij de basis hebben we eerst ervoor gezorgd dat onze brondata helemaal klopte, vervolgens zijn we dashboards gaan bouwen. Deze dashboards geven ons meer inzicht maar leverden ook meer vervolgvragen op, dus zijn we steeds verder gaan verfijnen. Het resultaat is dat we nu veel sneller antwoord hebben op vragen, de druk op medewerkers is daardoor enorm gedaald waardoor we ook zeer schaalbaar zijn. Mijn collega’s hebben een beter inzicht en komen in een flow met een focus op wat we belangrijk en leuk vinden, namelijk werken voor de huurder en de investeerders.”


Anticiperen en optimaliseren

Rockfield Real Estate werkt dagelijks met zo’n 10 dashboards, daaronder vallen wel meer dan 50 rapportages, met zowel financiële en technische gegevens als de commerciële data zoals bezetting en leegstand. Deze worden constant automatisch bijgewerkt en verstuurd aan medewerkers, ze zijn dus niet meer afhankelijk van spreadsheets en medewerkers die deze vullen. Bijzonder is dat de portefeuille van Rockfield geen dag leegstand kent. Moreno vertelt daarover: Bij mutaties van huurders hebben we 27 uur de tijd om de units weer in orde te brengen. Nu hebben we inzichtelijk wat het werk is dat we kunnen verwachten en is het voor ons mogelijk daarop te anticiperen. Daarmee zijn de mutaties een stuk vloeiender en dat draagt positief bij aan de huurderstevredenheid.

Comments


bottom of page