top of page

100 boomperken voor Zeeburgereiland

Samen met Stichting de Gezonde stad heeft Rockfield Real Estate het doel om samen met andere vastgoed partijen 100 boomperken om te toveren tot groene boomparkjes op Zeeburgereiland in Amsterdam.


Rockfield Real Estate is nauw verbonden met Zeebrugereiland sinds 2016 toen Smiley met 364 studenten woningen werd opgeleverd voor het DSYPH fonds. Smiley is sindsdien een icoon geworden in het gebied met de kenmerkende dieren op de dakterrassen en de vrolijke bewoners die zomers gezellig op de terrassen zitten.In 2019 is het project de Zeeburgertuin van start gegaan. Het doel van dit project is om een eigen buurt moestuin te creëren voor de wijk. Een plek waar buren elkaar kunnen ontmoeten en hun eigen kruiden en eetbare bloemen kunnen plukken.


Nu is er nieuw initiatief gestart door De Gezonde Stad waarbij het doel is om 100 boomparkjes te creëren in de sportheldenbuurt.


Boomparken zijn goed voor de stad!

Boomparkjes maken straten levendig gedurende de seizoenen. Daarnaast maakt het buurten klimaatbestendiger. Door de perkjes rondom bomen te vergroenen kan overtollig water beter opgevangen worden als het hard regent. Tegelijkertijd helpen we de biodiversiteit door bijvoorbeeld extra bloemen te planten die weer goed zijn voor bijen.

“Door de straat te vergroenen met boomparken zorgen we er samen voor dat de Sportheldenbuurt een nog fijnere plek wordt om te wonen. Bovendien maken we hiermee de stad beter bestand tegen klimaatverandering” ~de gezonde stad ~

Woon je in de sportheldenbuurt en wil je gratis een boomperkje? Meld je dan hier gratis aan


コメント


bottom of page