top of page

AM, Rockfield en Heddes leveren The Cohesion Highnote op; een nieuw icoon van Almere Centrum

Almere, 11 oktober 2023


De markante woontoren Highnote is op 11 oktober feestelijk geopend. Het appartementencomplex, bestaande uit 19 verdiepingen en een commerciële plint van circa 1000m2, biedt ruimte aan 157 huurwoningen en 236 huurders. Daarvan zijn 66 woningen uitgevoerd in het FRIENDS -concept en 48 middenhuur woningen. Highnote beantwoordt hiermee aan de grote vraag naar betaalbaar en centrumstedelijk wonen voor starters en biedt met haar levendige plintfunctie en buitenruimten een inspirerende en sociale plek voor haar bewoners en bezoekers aan de stad.

Twee bewoners van The Cohesion Highnote ontvangen de eerste sleutel van Julius Lindenbergh, wethouder gemeente Almere.


Het kan in Almere

Met de oplevering van Highnote wordt er een substantiële bijdrage geleverd aan het aantal woningen binnen het stadshart van Almere. Rockfield, gebiedsontwikkelaar AM en de gemeente hebben hun krachten gebundeld en zijn ieder tot het uiterste gegaan om dit bijzondere project, met betaalbaar centrumstedelijk wonen, mogelijk te maken. Het project zet de toon voor vele ontwikkelingen die de komende jaren in het centrum van Almere volgen. Highnote is het bewijs dat het kan in Almere.


“Almere heeft veel ambitie op het gebied van wonen: we willen veel bouwen, mooi bouwen en financieel degelijk bouwen. De versnelling van de woningbouw is topprioriteit, om zo veel mogelijk Almeerders een dak boven hun hoofd te bieden. En we willen ons stadscentrum versterken. De Highnote past daar goed in: 157 appartementen, in een bijzonder gebouw op een fantastische plek. Een aanwinst voor Almere!”, Julius Lindenbergh, wethouder gemeente Almere.


“We zijn trots dat het is gelukt om samen met de gemeente en Rockfield een nieuw woonsegment, met betaalbaar centrumstedelijk wonen, aan het stadshart toe te voegen. Het project is een ware springplank voor de wooncarrière van starters in Almere. Daarnaast is Highnote een mooi vliegwiel voor nieuwe ontwikkelingen in de stad. De initiële investering was gedurfd, maar samen met Rockfield hebben wij onze nek uitgestoken vanuit de overtuiging dat Almere een enorm potentieel heeft. Highnote is nu een prachtig voorbeeld voor wat er allemaal kan in Almere.” Martin van Nuland, directeur Projectontwikkeling AM Noordwest.


Betaalbaar wonen in een hechte gemeenschap

Met het realiseren van 66 FRIENDS -woningen speelt Highnote in op de woonwensen van starters op de woningmarkt in Almere. In dit concept wordt de woning en daarmee de huurprijs gedeeld, waardoor het voor starters mogelijk wordt om op A-locaties in steden te wonen. Naast betaalbaarheid is het FRIENDS -concept ingericht om hechte communities te vormen om zo ook in te spelen op het woongeluk van de bewoners. Met het beproefde Cohesion-woonconcept geeft Rockfield invulling aan het opbouwen van een sterke community. Binnen dit concept kunnen de bewoners gebruik maken van gemeenschappelijke ruimten en worden maandelijkse evenementen georganiseerd om de sociale interactie tussen bewoners te bevorderen en een hechte gemeenschap te bouwen.

Alle appartementen zijn nu volledig verhuurd, wat aantoont dat er een duidelijke behoefte is aan deze vorm van huisvesting in de stad.


“Met Highnote benadrukken we niet alleen onze toewijding aan betaalbare woonoplossingen, maar ook aan sociale duurzaamheid”, aldus Edvard van Luijn, Commercieel Directeur bij Rockfield. “Onze missie is om woonomgevingen te creëren waarin mensen gedijen en een gevoel van verbondenheid ervaren.”


Gemengd programma Highnote

Aan de basis van het concept voor Highnote lag de wens van de gemeente Almere en AM om betaalbare starterswoningen te combineren met functies die kunnen bijdragen aan de levendigheid in de binnenstad. Naast de mix van appartementen en Friends-woningen, voorziet het plan in een levendige en multifunctionele plint die het voormalige parkeerterrein tot een nieuwe energieke plek in de stad maakt. Ook zijn er verschillende semi publieke buitenruimten met een eigen sfeer en inrichting (het Hof, de Werf en de Daktuin). Wonen, werken, verblijven en ontmoeten lopen hier op vloeiende wijze in elkaar over.


“Bijzonder aan dit project is dat door de gekozen manier van bouwen direct het uiterlijk van het gebouw zichtbaar werd. Waar bij een traditionele vorm van bouwen er vaak van binnen naar buiten wordt gewerkt en de gevelbekleding later wordt aangebracht, is dat bij Highnote precise andersom. Op deze manier verrees Highnote als het ware letterlijk uit de grond op deze krappe bouwlocatie. Wij zijn super trots op het eindresultaat, een nieuw ‘landmark’ van Almere.” aldus Niels Doodeman, Algemeen directeur bij Heddes Bouw & Ontwikkeling.


Highnote is tot stand gekomen uit een goede samenwerking tussen gebiedsontwikkelaar AM, Rockfield als investeerder en belegger en de Gemeente Almere. Het ontwerp komt van Studioninedots en Flux Landscape. De realisatie is in handen van Heddes Bouw & Ontwikkeling.


Comments


bottom of page