top of page

Rockfield Real Estate presenteert inzichten uit marktonderzoek 'FRIENDS Woonconcept'

Als oplossing voor de woningcrisis belicht tijdens Dag van de Projectontwikkeling (DVDP) workshop.Edvard van Luijn, Commercieel Directeur bij Rockfield Real Estate, leidde onlangs een workshop en paneldiscussie op DVDP, gericht op het woonconcept van FRIENDS appartementen. In samenwerking met partners AM, Woonzorg Nederland en Gemeente Amsterdam werd tijdens het evenement licht geworpen op oplossingen om de woningcrisis aan te pakken.Rockfields visie op het FRIENDS woonconcept 

Rockfield's laatste marktonderzoek presenteert overtuigende gegevens over de voorkeuren van jongeren met betrekking tot samenwonen. Hier zijn enkele van de opmerkelijke inzichten.

Er is veel vraag naar FRIENDS appartementen. Een significante 59% van de jongeren gaf aan geïnteresseerd te zijn in het huren van een FRIENDS appartement. In grote steden zoals die in de G5 woont 60% van de mensen tussen 25-35 jaar alleen, en dit cijfer stijgt naar 70-80%. De behoefte aan geschikte woonoplossingen is duidelijk.


Uit ons onderzoek, uitgevoerd via ons verhuurplatform ROOFZ.eu, waarbij meer dan 10.000 potentiële huurders werden ondervraagd, blijkt dat 90% van de respondenten openstaat voor het delen van een woning. 82% van de respondenten zou een FRIENDS appartement huren vanwege het delen van de kosten. Op deze manier kunnen we een deel van de woningnood effectief aanpakken.Meer bevindingen uit het FRIENDS marktonderzoek door ROOFZ.eu  • 60% zegt graag met een goede vriend te willen samenwonen.
  • 30% van de ondervraagden gaf aan een voorkeur te hebben voor het vinden van een huisgenoot via een matchingsprogramma.

  • Ongeveer 60% geeft aan het sociale aspect in FRIENDS belangrijk te vinden in hun beslissing om binnen het FRIENDS concept te gaan wonen.

  • 50% van de respondenten geeft als reden om het FRIENDS appartement te huren, de gescheiden badkamer.
  • Verder blijkt uit de enquête dat de gemeenschappelijke voorzieningen erg worden gewaardeerd. Gedeelde wasruimte, fitnessruimte en een balkon of terras scoren hier het hoogst.      


Samen werken aan een toekomst waarin passend wonen binnen handbereik is

Rockfield Real Estate promoot deze innovatieve huisvestingsoplossing vaak bij belanghebbenden. De voordelen strekken zich niet alleen uit tot jongeren, maar ook tot ouderen en bieden een reeks voordelen die zowel de financiële en sociale behoeften als het tekort aan bouwruimte aanpakken.


Edvard van Luijn: "Samen werken we aan een toekomst waarin betaalbare en geschikte huisvesting binnen ieders bereik ligt. Het FRIENDS appartementenconcept biedt niet alleen een oplossing voor het woningtekort, maar bevordert ook het gemeenschapsgevoel en het gezamenlijk wonen."Zie hierboven de indeling van een 2 persoons FRIENDS woning


Huidige assets met het FRIENDS woonconcept Het marktonderzoek onderstreept de dringende behoefte aan innovatieve woonoplossingen zoals FRIENDS appartementen. Door dergelijke concepten te faciliteren en aan te moedigen, kunnen steden de woningcrisis aanzienlijk verzachten en de leefomstandigheden voor diverse bevolkingsgroepen verbeteren.


Amsterdam was de eerste stad waar we het FRIENDS concept introduceerden, Almere de laatste. Het bleek een groeiende trend te zijn waarbij minstens 2 vrienden 1 huishouden vormen. De indeling van de FRIENDS woningen in combinatie met alle voorzieningen van The Cohesion maakt dit een perfecte woonsituatie voor de doelgroep.


Het FRIENDS concept is binnen The Cohesion. Een woongemeenschap. Binnen The Cohesion wonen huurders in moderne gebouwen voorzien van gemeenschappelijke ruimtes, evenementen en een community manager. The Cohesion is gevestigd in Amsterdam, Almere, Rotterdam en het bruisende Eindhoven. Met in totaal meer dan 255 FRIENDS appartementen verspreid over heel Nederland.

Komentáře


bottom of page