top of page

M&G en Rockfield kopen Blok 3 in Binck City Park met 296 woningen in Den Haag Binckhorst van VORM

Op 20 april 2022 hebben Rockfield en ontwikkelaar en bouwer VORM de turn key koopovereenkomst gesloten voor de realisatie van Blok 3 The Rock in het natuurinclusieve vastgoedproject Binck City Park in Den Haag. Het pand zal worden opgenomen in het M&G European Property Fund zodra de woningen zijn verhuurd. Dit past in de strategie van de Britse vermogensbeheerder om haar aanwezigheid als financier en belegger op de Europese woningmarkt te vergroten.Op de eerste zeven woonlagen van het complex komen 197 compacte sociale studentenwoningen. Daarboven komen 99 huurwoningen in het betaalbare en middenhuursegment die bedoeld zijn voor jonge professionals. Op de begane grond komen gemeenschappelijke ruimtes en ruimtes voor commercieel-maatschappelijke functies die zullen bijdragen aan de sociale cohesie van Binck City Park. Een bekende studentenhuisvester zonder winstoogmerk neemt de studentenwoningen voor 15 jaar onder beheer zodra het complex in het eerste kwartaal van 2025 wordt opgeleverd. De overige appartementen zullen worden verhuurd door Rockfield PM.


Binckhorst, een voormalig bedrijventerrein, wordt nieuw leven ingeblazen en omgevormd tot een levendig groen woon-werkgebied. Binck City Park bestaat in totaal uit circa 896 woningen, verdeeld over 4 woonblokken en is gelegen naast Kasteel De Binckhorst. De vier blokken zullen worden verbonden door een dakpark.


Laurien van Wieringen,Director Investment and Asset Management bij M&G Real Estate in Nederland: "Den Haag is steeds meer in trek bij zowel werkenden als studenten. Dit komt door de hoge levensstandaard, uitstekende verbindingen en de sterke arbeidsmarkt. Door het gebrek aan goede huurwoningen, zullen de huren in dit gebied naar verwachting sterk groeien. Binckhorst wordt de meest vernieuwende en experimentele woonwijk in Den Haag. Dit is de tweede aankoop van M&G in deze strategisch belangrijke markt. Wij verwachten dat dit vastgoed de verwachtingen zal overtreffen en een sterke diversificatie en huurgroei op lange termijn voor onze beleggers oplevert."


Wouter van den Eijnden, CEO van Rockfield Real Estate: "Rockfield streeft ernaar gebouwen te verwerven en te realiseren die voldoen aan de afspraken uit het Klimaatakkoord van Parijs. Blok 3 Binckhorst krijgt een score van 7,5 van de Dutch Green Building Council en voldoet aan alle BENG-eisen."


VORM Begint met de bouw in Q2 van 2022 en de oplevering staat gepland in Q1 2025.

Comentarios


bottom of page