top of page

Startsein bouw woonicoon HIGHnote in centrum Almere

Gebiedsontwikkelaar AM en Rockfield Real Estate geven maandag 7 juni het startsein voor de bouw van HIGHnote in Almere. Het iconische gebouw dat wordt gerealiseerd in het centrum van Almere omvat 157 appartementen, inclusief 66 Friends- woningen , een plint met gezamenlijke voorzieningen en commerciële ruimten, een horecagelegenheid en verschillende semipublieke buitenruimten. Eerder dit jaar heeft AM het project verkocht aan een van de fondsen van Rockfield Real Estate. HIGHnote speelt in op de grote behoefte van starters en young internationals aan appartementen in het centrum van Almere.


Versterking levendigheid centrum Almere

HIGHnote beantwoordt zowel aan de grote vraag naar centrumstedelijk wonen als aan de ambities van Almere om de komende jaren de aantrekkelijkheid en levendigheid van de binnenstad verder te versterken. Met de toekomstvisie van Almere Centrum ‘de eeuwig jonge binnenstad’ genaamd, werkt Almere Centrum aan een levendige mix van ontmoeten, studeren, wonen en werken voor Almeerders en de regio.
Friends concept: samenwonen met eigen voorzieningen HIGHnote is een woongebouw van negentien verdiepingen met 157 huurappartementen variërend in grootte en prijs. Van de appartementen worden er 115 in de middeldure huur en 42 in de vrije sector huur aangeboden. Er worden 66 appartementen uitgevoerd als Friends-woningen* met woonoppervlaktes van circa 65 m2 tot 100 m2. Alle appartementen beschikken over een balkon. Zowel AM als Rockfield is early adopter van het Friends-concept, dat erop is gericht wonen op een toplocatie betaalbaar en comfortabel te maken.


De appartementen zijn begin dit jaar verkocht aan Rockfield Real Estate en zullen worden worden beheerd door The Cohesion coliving. Rockfield is expert op het gebied van co-living, studentenhuisvesting en middeldure huur in stedelijke omgevingen in Nederland.

De oplevering is naar verwachting in 2023. Het ontwerp van komt van architectenstudio Studioninedots en de bouw is in handen van Heddes Bouw & Ontwikkeling.


Efficiënt bouwproces met kant-en-klare gevel

Een zorgvuldige voorbereiding en intensieve samenwerking met Heddes als bouwer en haar partners heeft geresulteerd in de keuze voor kant-en-klare gevelelementen. Voor HIGHnote zullen zogenaamde prefab sandwich elementen worden toegepast, welke vóórdat zij op de bouwplaats arriveren al voorzien zijn van kozijnen en beglazing. Elk appartement wordt voorzien van een balkon met balustrade, deze worden ook voor plaatsing aan de elementen gemonteerd. Deze efficiënte manier van bouwen zorgt ervoor dat de gevel in één keer gereed is en er steigerloos kan worden gewerkt.


Met HIGHnote wordt invulling gegeven aan de ‘inclusieve stad’ en de behoefte aan betaalbare woningen. Door het combineren van woon-, werk- en verblijffuncties is HIGHnote een veelzijdige plek in het centrum. Doordat jongeren hier wonen, werken en recreëren is de plek op ieder moment van de dag dynamisch en energiek. Het stimuleert ontmoeting en verbinding voor bewoners, ondernemers en bezoekers uit de directe omgeving en het centrum van Almere.


Meer informatie over het project is te vinden op www.HIGHnote.nl.


* Een Friends-woning is voor twee personen en wordt gedeeld met een vriend(in), familielid, collega of andere woongenoot. Beiden beschikken over een eigen slaap- en badruimte en de overige ruimtes worden gedeeld. Daarnaast komt er een plint met formele en informele werk- en studeerplekken, een horecagelegenheid en verschillende semipublieke buitenruimten.

Comments


bottom of page