The Cube wint architectuur prijs

The Cube in Utrecht, een ontwerp van Team V en een gezamenlijke ontwikkeling van Van Wijnen en Rockfield Real Estate en belegging van International Campus Group heeft vandaag de prijs gekregen voor "best building & architecture" in de coliving awards.

The Cube is vormgegeven als twee getrapt oplopende torens van vijftien verdiepingen, voorzien van twee opengewerkte uitsneden die lucht en activiteit in de gevel brengen. Het ontwerp sluit aan op Healthy Urban Living: de ambitie van de gemeente Utrecht, waarin een gezonde lifestyle en onderlinge verbinding centraal staan. Dit komt onder meer tot uiting in de getrapt oplopende buitenterrassen en diverse sportvoorzieningen zoals een bootcamp-track en fitnessruimte. Zij nodigen studenten uit tot een gezonde, actieve en sociale leefstijl. Grote ramen met Franse balkons, collectieve daktuinen en een prettige binnenplaats bieden een lichte en gezonde woonomgeving. De publieke ruimten in de plint, zoals het restaurant met leerbedrijf en de koffiebar met studielandschap en slaan een brug tussen de studenten en de huidige bewoners van Overvecht.



Recente blogposts

Alles weergeven