top of page

Feestelijke oplevering Cobana

Rotterdam 16 juli 2019 - Op 16 juli jl. is Cobana in Rotterdam officieel opgeleverd en klaar om haar nieuwe bewoners te verwelkomen. Ontwikkelaar en belegger IC Netherlands heeft dit heugelijke moment feestelijk gevierd met bouwbedrijf Heijmans, wethouder Bas Kurvers en andere betrokken partijen op het dakterras van Cobana. Diverse sprekers namen het woord, waaronder wethouder Bas Kurvers: “Wij willen graag dat de young professionals zich gaan binden aan de stad en hier blijven. Daar draagt zo een project erg aan bij”.

Van links naar rechts: Peter van der Gugten (directeur Heijmans N.V), Wethouder Rotterdam Bas Kurvers, Moreno Monsanto (directeur Concepten). ​


Heijmans heeft in opdracht van IC Netherlands het appartementencomplex met 375 woningen gebouwd op een nieuw stukje stad van Rotterdam; Katendrecht. Dit voormalige zeemanskwartier is de laatste jaren een van de meest bruisende buurten van de stad geworden. Geïnspireerd door bekende industriële havengebouwen in de omgeving, heeft Rijnboutt een stoer woongebouw voor young professionals ontworpen. Na de start in juli 2016, een ontwerpproces van ca. één jaar (voorlopig ontwerp t/m werktekeningen) en een bouwtijd van ca. 2 jaar staat het gebouw er alsof het er altijd heeft gestaan. “Het is ontzettend knap wat alle betrokken partijen voor elkaar hebben gekregen om dit in 2 jaar tijd neer te zetten. Daar zijn we heel trots op!” aldus Peter van der Gugten (directeur Heijmans N.V.).

Cobana bevat diverse type studio’s en appartementen variërend van 37m2 tot 70m2. Daarnaast is er een uniek concept binnen Cobana; zogeheten ‘Friends Apartments’. Hierbij wordt de keuken en woonkamer gedeeld tussen twee of drie vrienden, maar heeft elk een eigen slaapkamer met badkamer. De bewoners kunnen gebruik maken van diverse gemeenschappelijke ruimtes zoals een bibliotheek, dakterras en kookstudio. Cobana is een co-living concept voor young professionals en exploiteert op dit moment drie soortgelijke complexen in Amsterdam. Moreno Monsanto, directeur concepten: “We zijn bij IC ontzettend trots dat we dit prachtige project aan ons portfolio kunnen toevoegen en ons eerste locatie in Rotterdam gaan exploiteren”


IC Netherlands heet nu Rockfield

Comments


bottom of page