top of page

The Cohesion community van Rockfield gekookt en getuinierd voor NLdoet

Afgelopen zaterdag tijdens NLdoet hebben community managers van Rockfield en bewoners van The Cohesion als vrijwilligers activiteiten georganiseerd op diverse locaties. Daarmee hebben de community leden van The Cohesion laten zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn en dat het ertoe doet.


Initiatieven

In Amsterdam gingen community managers en bewoners aan de slag bij Amsta. Samen verzorgden zij voor bijna 40 jongeren met een verstandelijk beperking een 3-gangen diner. Na het feestmaal gingen de voeten van de vloer met een goed georganiseerde disco. In Rotterdam sloten community leden zich aan bij buurthuis het Bollenpandje in Delfshaven. Daar hadden buurthuis bezoekers het idee om van het pleintje voor de deur een tuintje te maken. Tegels eruit, groen erin. Zo gezegd zo gedaan.
Sociale interactie

Dat sociale initiatieven en sociale interactie belangrijk zijn voor mentale gezondheid en leefbaarheid in leefomgevingen dat weten we al een aantal jaar. Het is de kern voor ons van co-living. Woonconcept The Cohesion is volledig ingesteld op deze sociale interactie. Bij The Cohesion stopt het sociale aspect niet bij het gebouw, maar zijn de bewoners in het gebouw evengoed actieve bewoners van de wijk. Door actief te participeren in de wijk zorgen we ervoor dat mensen uit alle lagen van de samenleving elkaar beter leren kennen.


Over NLdoet

NLdoet is een initiatief van het Oranje Fonds. Met NLdoet zet het Oranje Fonds vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt het iedereen uit om een dagje het verschil te maken. Vrijwilligers zijn nou eenmaal onmisbaar als het gaat om veel sociale initiatieven.


Over The Cohesion

The Cohesion is een woonconcept voor Urban professionals en is een merk van Rockfield Real Estate. The Cohesion heeft sinds 2017 in totaal 9 (pre) operationele locaties in Amsterdam, Almere, Rotterdam en Eindhoven. Eind dit jaar worden 2 nieuwe locaties geopend in Amsterdam Oost en Almere Centrum. Daarmee is The Cohesion een van de grootste co-living operators van Nederland.

Comments


bottom of page