top of page

The Cohesion Don Bosco 2 keer genomineerd

The Cohesion Don Bosco is maar liefst 2 maal genomineerd door The Class Foundation. In de categorie "Best Campus" en in de categorie "Best mixed use development".


The Cohesion Don Bosco is ontwikkeld naar het concept van "The Cohesion Urban Village"; een stadsdorp als campus in de stad. Don Bosco maakt deel uit van de renovatie van het Nieuw-West Centrum Amsterdam dat nu in aanbouw is. Het perceel van 90 x 90 meter bevat een parkeergarage voor 200 auto's, een grote supermarkt, winkels, fietsenstalling, interne expeditiestraat, 429 woningen, Co-working en andere gemeenschappelijke voorzieningen welke passen bij de visie van The Cohesion coliving. Een ongekende dichtheid en mix van functies. Een stadsdorp als campus in de stad. "Bravoure in Osdorp" zoals SBB de bouwer van Don Bosco het noemt.


Geen gesloten bouwblok op een (anonieme) plint van winkels, maar de bouwblokken staan op de grond. Duidelijke alzijdige woonblokken zorgen zowel voor diversiteit in de winkelstraat als voor het binnen gebied van de woonomgeving zoals is bedacht en ontworpen door Studio Ninedots.


The Class Foundation

"In 2011 is The Class Foundation opgericht als reactie op een groeiende studentenhuisvestingscrisis in Nederland. Deze regionale reikwijdte is het afgelopen decennium verbreed, maar het kerndoel bleef; het onthullen van innovatieve oplossingen voor de gemeenschappelijke uitdaging bij het oplossen van de studentenhuisvestingscrisis.


Stem op DON BOSCO!

The Cohesion Don Bosco is in de zomer van 2020 operationeel gegaan midden in de corona pandemie. Het concept van "Urban Village" heeft zowel als campus model als mixed used model goed uitgepakt. Hier is een levendige en betrokken community ontstaan die een toegevoegde levert aan een inclusief Osdorpplein .Daarom een terechte nominatie voor beide categorieën.


De 🏆Best Mixed-Use Development Award viert gedeelde woonontwikkelingen die met succes de ultieme ruimte en plek hebben gecreëerd voor een verscheidenheid aan huurders en activiteiten. Zoals geconcludeerd op de 2019- Class conferentie, is The Future Blended! Vooral nu met covid-19 hebben we een snelle toename gezien van innovatieve ontwikkelingen voor gemengd gebruik die plaatsen om te werken, leren en wonen combineren. Breng hier je stem uit!


De 🏆Best Campus Development Award viert de campus, zowel fysiek als virtueel, die met succes een nieuw kennisecosysteem bevordert. Belangrijke kenmerken voor een topcampus zijn innovatie, duurzaamheid, flexibiliteit en verhoogde studententevredenheid. Breng hier je stem uit!
コメント


bottom of page